Инструкции за Измерване

Може да ви е изкушаващо да поръчате по-малък размер, за да направите талията си възможно най-тънка. Но корсетите и компресионните облекла Zeta Body вече са проектирани да изтънят фигурата ви въз основа на сегашния ви размер. Плюс корсетите на талията и компресионните облекла обикновено са малки! Дори с правилния размер ще се чувствате стегнати в началото. Важно е да следвате нашите стъпки за измерване, вместо да избирате според размера на дрехите, височината или теглото си.

measuring-tape

КАК ДА ИЗМЕРИТЕ СЕБЕ СИ

ПОДГОТОВКА

  1. Имате нужда от мека измервателна лента или неразтеглива струна и линийка.
  2. Уверете се, че не сте с пълен стомах, когато измервате. Най-доброто време за измерване е преди обяд или поне два часа след това.
  3. Свалете връхни дрехи като панталони и риза. Ако носите тънко бельо, това е добре да оставите. Всичко по-обемно ще даде неточно измерване.
  4. Поставете краката си и изправете прави, като държите измервателната лента успоредна на земята, без да поглъщате корема си навътре.
  5. Намерете областта, която искате да измерите, и обвийте измервателната лента около нея. Уверете се, че измервателната лента не е твърде разхлабена или прекалено стегната, когато правите измерването. Единият край на измервателната лента трябва да е на нула (0), а другият край ще ви даде правилната индикация.

ОБИКОЛКА НА ТАЛИЯТА

Талията е разположена на около 4-5см над корема и под ребрата ви. Ако се наведете настрани, гънката, която образува, е вашата естествена линия на талията. Не събирайте корема си или ще получите невярно измерване. То ще бъде и най-тясната част на торса ви.

waist-measurement-380x380

ИЗМЕРВАНЕ НА КОРЕМА

Обиколката на корема се измерва около корема на нивото на корема.

belly-measurement-380x380

ИЗМЕРВАНЕ НА TOРCА

Основното измерване се извършва под линията на бюста ви над корема. Не забравяйте да покриете цялото си коремче, на нивото, откъдето започва бельото ви.

torso-measurement-380x380

ИЗМЕРВАНЕ НА БЕДРАТА

Измерете най-пълната част от бедрата. Измерването на тазобедрената става трябва да включва дупето и бедрата. Преместете лентата нагоре или надолу малко, само за да проверите къде е най-широкото място.

hips-measurement-380x380