Suport pentru corset

Ако възнамерявате да се заемете сериозно с процеса на трениране  на талията, тогава е много важно да се погрижите за вашия корсет, за да се грижи и той за Вас. С течение на времето той е подложен на силен стрес и условия на износване, но с някои прости предпазни мерки можете да удължите живота му, без да губи своята еластичност и стабилност.

1.Почистване. Ръчно измиване със студена вода и мек препарат. Не позволявайте да кисне дълго. Никога не слагайте корсета в сушилнята! Оставете го да изсъхне върху равна повърхност, да не виси на слънце и да не е на топлина (например радиатори).

2.Проветрявайте корсета си в края на деня. Оставете да изсъхне, като обърнете външната част  надолу и я поставете върху облегалката на стола. Никога не го оставяйте на или в близост до източник на топлина, тъй като с течение на времето това ще доведе до свиване и щети по шевовете.

3.Препоръчително е да имате 2 корсета, за да може да ги подменяте последователно. Ако използвате един във фитнес залата, втория е необходим за употреба след това, тъй като на първата ще е необходимо време да изсъхне поради потта. Освен това е важно корсетът да има време да „почива“, за да възвърне еластичността си.